haber

Iğdır Üniversitesi ‘Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı’nda Yerini Aldı

  • 09 Nisan 2020

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (DAKAF 20) açıldı. Bölgedeki 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen fuarda; Iğdır Üniversitesi de, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngör nezaretinde, personel ve öğrencileri ile yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin ülkemizin her bölgesinde düzenlenmesine öncülük ettiği “Bölgesel Kariyer Fuarları” 2020 yılında da düzenlenmeye devam ediyor. Bu fuarlardan biri olan “Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı” Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde ve bölgedeki Iğdır Üniversitesi’nin de dâhil olduğu on üniversitenin ortak katılımlarıyla açıldı.

Rektör Alma stantları tek tek gezdi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır'dan ilimizi temsilen Kariyer Fuarına katılan; Iğdır Gençlik Spor İl Müdürlüğü kurumunu ve wıngs izolasyon, Avelice Asansör, Mire Gazbeton gibi firmaları ziyaret etti. Rektör Alma bunlara ilaveten birçok firmayı tek tek gezdi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üniversitemiz öğrencileri iş hayatı hakkında bilgi edindi

Ülkemizde 10 bölgeden 130 üniversitenin işbirliği ile düzenlenen fuarlarda yüzlerce firma ve kurum stantları, bilgilendirme sunumları, eğitimler, atölye çalışmaları, mülakat ve simülasyonlar gibi etkinlikler yer alıyor. Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı kapsamında Iğdır Üniversitesi öğrencileri, meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları ve firma, kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları imkânına eriştiler. 

Benzer Makaleler