haber

Iğdır Üniversitesi Öğrencilerinin Ürettiği Siperlikler Sağlık Müdürlüğüne Teslim Edildi

  • 09 Nisan 2020

Iğdır Üniversitesi Öğrenci Dekanlığının sosyal medya üzerinde oluşturduğu platformda bir araya gelen öğrencilerin, 3D yazıcılar ve manuel olarak ürettiği yüz koruyucu siperlikler Iğdır İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Öğrenciler tarafından üretilen siperliklerden bir kısmı, Iğdır Üniversitesi Öğrenci Dekanı Hakan Güngör tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Caner Tazegün’e teslim edildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Caner Tazegün, Iğdır Üniversitesi ve öğrencilerine teşekkürlerini ileterek bu bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Öğrenci Dekanı Güngör ise; "Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarına destek olmak için Türkiye tek yürek olmuş durumda. Bazı vatandaşlar alkışlarıyla ve dualarıyla sağlıkçılara güç verirken, Iğdır Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı olarak sosyal medya aracılığı ile bir araya gelerek, 3D yazıcılar ile sağlık çalışanları için ürettiğimiz koruyucu ekipmanlarla sağlık personeline destek vermeye çalışıyoruz. Iğdır Üniversitesi olarak, ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde, sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını temin etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık Müdürlüğünden talep geldiği takdirde Üniversitemizin imkanları çerçevesinde destek olmaya hazırız. 3D (3 Boyutlu) yazıcıda hazırlanan yüz koruma siperlikleri umarım cefakar ve fedakar sağlık personelimizin için faydalı olur." şeklinde konuştu.

Güngör, sözlerine şöyle devam etti; "Koronavirüs ile mücadele konusunda özellikle sosyal medyada çeşitli etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarının mevcut yüz koruma maskesi ihtiyacının giderilmesi için bazı gönüllü öğrencilerimiz bu teklifimize olumlu cevap verdi ve bu siperlikleri evde üretebileceklerini bizlerle paylaştılar. Mili seferberlik ilan edilen bu süreçte ülkemiz için ne yapabilirim kaygısı taşıyan ve geleceğimizin umudu öğrenci kardeşlerimiz bu çalışmaya katkı sağladılar. Bu sosyal organizasyona katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma olmak üzere, çalışmaya öncülük eden hocalarımıza ve gönüllü öğrencilerle, üretime destek olan Genel Sekreterimiz Nedim Duman'a teşekkür ederim.”

Benzer Makaleler