haber

Üniversitemiz Kariyer Fuarından Memnun Ayrıldı

  • 09 Nisan 2020

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla desteklediği Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) kapanış töreniyle sona erdi. Bölge üniversiteler ile birlikte iki gün boyunca fuarda yerini alan Iğdır Üniversitesi fuardan memnun ayrıldı. Üniversitemiz stantlarına rektörler, kurum ve kuruluş müdürleri, belediye başkanları ile çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen, öğrencilerin mezuniyetleri sonrası iş hayatlarına katkılar sağlamak ve yeni ufuklar açabilmek amacıyla organize edilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Iğdır Üniversitesi de Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü nezaretinde çok sayıda öğrenci ile katılım gösterdi.

Standımıza Yoğun İlgi Vardı

Kariyer fuarına bölgedeki on üniversite ile katılım gösteren Iğdır Üniversitesi stantlarına ilgi yoğun oldu. Fuarın ilk gününde standımızı; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ziyaret etti. Rektör Çomaklı, üniversitemizin fuara katılım göstermesinden dolayı yetkililere teşekkür etti. Doç. Dr. Salim Atay ise standımızı ziyaret esnasında Iğdır Üniversitesinin sosyal medya kanalına röportaj verdi.  Doç. Dr. Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları’nın kariyer fuarlarını çok önemsediklerini ifade etti. Kariyer fuarlarına verdikleri destekten dolayı Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngör, Doç. Dr. Atay’a şehrimizin simgesi haline gelen tuz lambası hediye etti.

Fuarı 35 Bin Öğrenci Ziyaret Etti

Öğrencilerin iş ve staj bulma süreçleri ile istihdamlarına yönelik girişimlerde bulunulan fuarda, sadece öğrencilerin kariyerine değil, katılımcı firmaların gelecek projeksiyonlarına da büyük katkı sağladı. 450 stant ile 150’den fazla projenin sunulduğu fuarda ayrıca panel, sempozyum, konferans, sohbet ve eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirmede toplantıları da gerçekleşti. Iğdır Üniversitesi öğrencilerinin de faydalandığı bu etkinlere, Atatürk Üniversitesinden alınan bilgiye göre 35 bin öğrenci ziyaret etti.

‘Bölge Üniversiteler İle Fikir Alışverişinde Bulunduk’

Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngör, kariyer fuarı hakkında genel bir değerlendirme de bulundu. Güngör konuşmasında şunları ifade etti. “üniversitemizi temsilen çok sayıda personel ve öğrenci ile katılım gösterdik. Bu fuar sayesinde öğrenciler ile fuara katılan kurum ve kuruluşlar arasında iyi bir etkileşim gerçekleşti. Bunun yanında fuara katılan üniversiteleri ziyaret ettik. Bölge üniversiteler ile ortak bir çalışma yapılması konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Bu süreçte bizlerden hiçbir konuda desteğini esirgeyen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkürlerimizi iletiyorum.

Kariyer fuarının sona ermesinden sonra Iğdır Üniversitesi öğrencilerine Erzurum Palandöken Kayak Merkezi gezdirildi.

Benzer Makaleler