haber

Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” Kapsamında Yunus Emre Şiirlerini Okudu

  • 04 Haziran 2021
 

Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” Kapsamında Yunus Emre Şiirlerini Okudu

2021 “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” Kapsamında Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Iğdır İl Temsilciliği ve Iğdır Üniversitemiz İşbirliği İle Uluslararası Misafir Öğrencilerimiz Yunus Emre’nin şiirlerini okudu.  

Bilindiği gibi 2021 yılı, Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı nedeniyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı.  Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin 30 Ocak 2021 tarihinde Genelge yayımlanmış ve 2021  yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi. 

UDEF Iğdır İl Temsilciliği ve Iğdır Üniversitesi işbirliği ile Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması 'Dünya Dili Türkçe' vurgusunun yapılması amacıyla üniversitemizde okuyan Uluslararası misafir öğrencilerimiz Yunus Emre’nin şiirlerini okudu. 

UDEF Iğdır İl Temsilcisi Öğr. Gör. Mustafa Cesur etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada;  “Yunus Emre şiirlerinde insan ve doğa sevgisini, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerle din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir. Bu amaçla Iğdır UDEF İl Temsilciliği olarak Iğdır Üniversitesi’nde okuyan Uluslararası misafir öğrencilerimiz ve Türk Dili Öğretmenliği yapan UDEF Gönüllümüz Yasemen Karadağ’ın katkıları ile böyle bir video çekmek istedik” dedi.

Benzer Makaleler