Yükseköğretim Kurulundan Uzaktan Eğitime Destek Kotası

• 30 Nisan 2020

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçen üniversitelerdeki öğrencilere 6 GB'lık ücretsiz erişim kotası getirdi.

YÖK'ün getirdiği "Uzaktan Eğitime Destek" kotasıyla üniversite öğrencileri, https://yokdersleri.yok.gov.tr/ adresindeki "YÖK Dersleri Platformuna" ve platformda bulunan ders içeriklerine erişebilecek. Üniversite öğrencilerinin hatlarına tüm mobil operatörler tarafından ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB'lık kota, sadece YÖK Dersleri Platformundaki ders içeriklerine erişimde kullanılabilecek.

Rektör Alma'dan YÖK'e teşekkür

YÖK'ün öğrencilere destek kotası uygulamasını değerlendiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma; "Bu konuyla ilgili teklifimizi değerlendirmeye alıp, destek oldukları ve öğrencilerimize böyle bir imkan sağladıkları için YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve çalışma ekibine teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.